Bu bayram kurabiye değil ama dolma ve börek pişirdim. Bir de tarifini kayınvalimden aldığım ve eşimin sanki üzerlerine kar yağmış dedirtecek kadar pudra şekeri döktüğü, dünyanın en lezzetli elmalı poğaçalarını pişirdim. Sağolun Ayla Anne, süper bir tarif bu.
Bu tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Malzemeler
İç:
3 golden ya da kırmızı elma4 tepeleme yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç çeviz ( makinada çekmeyin, bıçakla kendiniz ufalayın, yani yerken dişe gelsin)
Hamur:
600gr. un ( Bir kere elekten geçirmenizi tavsiye ediyorum.)
250gr margarin (Margarin seçimi önemli. Bir marka ile yapıyorum, diğerleri ile denedim, inanın hamur tutmadı bile. Marka söylemeyeyim ama yıllardır kullanılan bir isim diyelim :)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limonun kabuğunun rendesi
1 yumurta
1 küçük çay bardağı (poğaçam çok tatlı olsun diyenler ajda bardak kullanabilirler.)
Yapımı:
Elmaları soyun ve rendeleyin. Bir tavaya koyun, şekeri katın ve güzelce karıştırın.Elmalar iyice yumuşayınca tarçın ve cevizi ekleyin. 1-2 dakika bu şekilde karıştırın, sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Hamur için yazdığım malzemeleri bir güzel karıştırın. Sonra avcunuzu dolduracak kadar hamuru alıp yuvarlak olarak açın, içine bir tatlı kaşığı dolusu iç malzemesi koyup yarım ay denilen şekilde hamuru sıkıca kapatın. Eğer aralık kalırsa pişme sırasında malzeme dışarı akar, dikkatli olun.
Hazırladığınız poğaçaları önceden ısıttığınız fırınınıza koyun ve 25 dakika pişirin. (Benim büyük fırınım var. Alt+ üst+fan özelliği ile pişirmeden önce 10 dakika 190 derecede fırını ısıttım. Sonra 200 derecede 25 dakika poğaçaları pişirdim.) Piştikten sonra ılımaya alın. Son olarak üzerlerine elek ile pudra şekeri gezdirin.
Afiyet olsun. Yüreğiniz sevgiyle dolsun.:)
1 yorum:
sana hamurişi olmasın :)
Yorum Gönder